woensdag 28 mei 2014

Anjes Gesink - Vogels huilen niet


Afgelopen zaterdag was het open dag bij Vogelklas Karel Schot. Naast het bekijken van zielige vogels die hier door tientallen vrijwilligers worden verzorgd, kon je er ook boeken kopen. In ‘Vogels huilen niet’ staan ruim 50 schitterende foto’s van vrijwilligster en fotografe Anjes Gèsink.


Het zijn foto’s van vogels die binnen werden gebracht bij Karel Schot. Ze zijn verstrikt en besmeurd, gebotst en gekneusd, jong en verweesd, gegrepen en gebeten of ziek en verzwakt.  Bij elke foto staat de achtergrond van dier: waar is het gevonden en hoe liep het af? Een deel van de vogels kon worden vrijgelaten, een ander deel haalde het niet.

De foto’s zijn bijzonder scherp. De sfeer is heel apart, de achtergrond is wit en de vogels worden vastgehouden door een hand in blauwe handschoen; dit vanwege het besmettingsgevaar voor de vogel.

Het fraai uitgegeven boek bevat een voorwoord van Kees Moeliker en een verhaal van Ernest van de Kwast. In beide komt de Statensingelzwaan voor. Deze mannetjeszwaan heeft zich vorig jaar tegen een verkeerslicht aan de Schieweg doodgevlogen en liet daarbij een gezin met jonge zwaantjes achter. Binnenkort is hij opgezet te bekijken in het Natuurhistorisch museum. Hier hangen ook alle foto’s van Gèsink bijeen.

De oplage van dit boek is beperkt, slechts 1000 exemplaren, dus heb je interesse, wees er snel bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten