zondag 28 december 2014

Jeroom - BeerschotJeroom is leuk. De humor is volkomen absurd, flauw of een tikkeltje vies. Jeroom vertoont sterkte verwantschap met Gummbah.


Bestaande brave plaatjes krijgen een nieuwe tekst bij Jeroom. Voorkanten van zogenaamde oude kinderboeken doen het goed. Bij ‘De avonturen van Pingo, de radioactieve pinguïn’, het deeltje ‘Pingo aan zee’ zien we een gloeiende pinguïn een zandkasteel maken met een smeltend kind. Moeder kijkt tevreden toe.

Een andere moeder spreekt haar zoontje bestraffend toe: “schat, wat heb ik je gezegd over het opwekken van aardbevingen in moslimlanden?”; zoontje antwoord beschaamd: “dat het niet mocht…”

Verder komen in deze Jeroom voorbij: Sleepboot Bob, moeder Theresa, een geel ei, Coco de papegaai, de man met de enorme balzak en natuurlijk Jezus Christus, meestal hangend aan een kruis. De laatste kan op een plaatje nog net uitbrengen: sta niet zo te kijken trut haal een tang.

Jeroom is alleen leuk als je de plaatjes erbij ziet. Veel citeren schiet dan niet op. Bovendien zijn de meeste grappen te ranzig om zomaar iedereen mee te confronteren. Eentje dan nog. De ramen zitten onder de bloedstrepen. Man zegt tegen vrouw: “zullen we de volgende keer eens een glazenwasser zonder stigmata zoeken.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten